Geel

Bomen Turnhoutseweg krijgen grondige snoeibeurt en enkelen worden geveld

Sinds begin deze week startte de stad Geel met het snoeien van de bomen langs de Turnhoutseweg van het Geelse deeldorp Ten Aard naar Kasterlee. Vier bomen werden volledig geveld. Zij bleken na inspectie niet meer gezond te zijn en om gevaarlijke situaties voor voorbijgangers te vermijden.

Om de hinder te beperken voor het verkeer te beperken wordt er gewerkt met een mobiele werkzone met tijdelijke verkeerslichten die opschuift naarmate de werken vorderen en zij vinden plaats tussen 9u00 en 15u00.

Aansluitend op deze werken wordt ook nog een bosje populieren onder handen genomen. Na controle bleek dat de bomen in zeer slechte staat waren en om gevaarlijke situaties te vermijden, besloot de stad om de bomen te vellen of te snoeien. Deze werken brengen geen hinder met zich mee.

Als compensatie plant de stad in het plantseizoen in het najaar nieuwe bomen in de plaats.