Laakdal

cd&v Laakdal deelt fluohesjes uit aan gemachtigd opzichters

Hanne Lintermans (cd&v gemeenteraadslid) met gemachtigd opzichter

In Laakdal deelde de lokale afdeling van cd&v fluohesjes uit aan de gemachtigd opzichters die in de schoolomgeving kinderen helpen met oversteken. Partijleden deelden ze uit aan de vrijwilligers met het opschrift: “Respect voor deze held! Ik zet me in voor het Laakdals jong geweld!”.

De lokale afdeling van de partij doet dit onder de impuls van federaal minister Annelies Verlinden, die tijdens de nieuwjaarsreceptie van cd&v Laakdal haar dank uitsprak voor deze vrijwilligers. In haar beleid rond verkeersveiligheid ijvert zij voor de verplichting van een helm en fluovest voor kinderen onder de twaalf jaar.

Tine Gielis, burgemeester en schepen van Onderwijs in Laakdal benadrukt het belang van gemachtigd opzichters in de schoolomgeving. Ze zijn een belangrijke schakel in het creëren van een veilige schoolomgeving. Ze zorgen ervoor dat de Laakdalse kinderen zelf naar school kunnen rijden.

Al 34 jaar zijn er in Laakdal gemachtigde opzichters die de kinderen helpen oversteken.