Geel

Eerste duurzame beurs van de Kempen ‘Mooi voor Morgen’ vindt plaats in de Waai

Organisator Nancy De Poorter voor de Waai in Geel

Op zondag 3 maart vindt de eerste editie van Mooi voor Morgen plaats. Organisator Nancy De Poorter neemt met haar biokledingzaak Meer dan Mooi, uit Zammel, al jaren deel aan evenementen over heel Vlaanderen. Veel daarvan zijn vegan of fairtrade gericht. Omdat een dergelijk gebeuren in eigen streek ontbrak, besloot Nancy om zelf een duurzaam evenement te organiseren.

“Mooi voor Morgen is een beurs waarbij duurzaamheid in alle aspecten aanwezig is. Het aanbod is biologisch, korte keten, plantaardig, zero waste, fairtrade of een combinatie daarvan. Met 50 standhouders is de Waai mooi gevuld. Buiten vind je bovendien twee vegan foodtrucks. Ook kan je interessante lezingen bijwonen”, aldus Nancy.

Het unieke aan deze beurs is dat ze niet segmenteert. Veel evenementen zijn óf vegan, óf biologisch, óf fairtrade… “Allemaal werken ze aan een betere wereld, vanuit hun eigen visie. Zij kunnen perfect naast elkaar bestaan”, aldus Nancy De Poorter. Zo is vind je bij Mooi voor Morgen de Belgische boerencoöperatie Fairbel, maar ook vegan taartjes, fairtrade en upcyclede mode en zelfs een duurzame begrafenisondernemer.

Volgens De Poorter is Mooi voor Morgen interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame(re) levensstijl, die graag weet waar zijn eten vandaan komt of eerlijke producten zoekt. Daarnaast is deze beurs ook interessant voor wie voedselintoleranties -of allergieën heeft. Een groot deel van het voedingsaanbod is volledig plantaardig, dus vrij van koemelk, lactose en ei. Daarnaast is er ook een glutenvrij aanbod.

Voor meer info, ticket is voorverkoop en het reserveren van een lezing kan je hier terecht.