GeelLaakdalMeerhout

Elektrische fiets met gashendel in beslag genomen

De afgelopen week namen de agenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout bij één bestuurder een positieve speekseltest af om drugs op te sporen. Het rijbewijs van de betrokken chauffeur werd onmiddellijk ingetrokken. Ondanks de vele sensibiliserende campagnes werden vorige week ook nog 10 bestuurders betrapt op gsm gebruik achter het stuur. 4 bestuurders kregen een boete omdat ze de gordel niet droegen. 1 ouder vervoerde een jong kind zonder correct kinderbeveiligingssysteem en 1 persoon vervoerde een passagier op elektrische step.

Nog opmerkelijker, 2 chauffeurs zonder rijbewijs werden rijdend betrapt en speelden hun voertuig kwijt. Eén bestuurder met een rijverbod werd reeds voor de derde keer in één jaar tijd onderschept. Opnieuw werd zijn auto inbeslag genomen. Na een overtreding in de fietsstraat stelde de agent vast dat de bestuurster al vier jaar een vervallen rijbewijs had. Ook haar wagen werd getakeld.

De agenten betrapten ook een bromfietser zonder helm die te snel reed. De bromfiets haalde een snelheid van 58 km per uur terwijl dit maximum 25 km per uur mag zijn. Ook de bestuurder van een elektrische fiets werd aan de kant gezet. De fiets had naast trappers ook een gashendel waardoor het als bromfiets beschouwd wordt en dus een rijbewijs, nummerplaat en helm verplicht zijn. Omdat dit type tweewieler niet toegelaten is in België werd het voertuig inbeslaggenomen. Verder werden een twintigtal boetes uitgeschreven voor andere overtredingen.