GeelKasterleeLaakdal

Enorme prijsverschillen in de regio voor aankoop huis en appartement

De prijzen voor het kopen van appartementen en huizen daalde heel licht in de stad Geel. Want je betaalde vorig jaar gemiddeld 0.7% minder dan in 2022. Dat blijkt uit de meest recente notarisbarometer. Voor een huis betaal je gemiddeld 353.815 euro en voor een appartement gemiddeld 237.413 euro.

In Meerhout daalde de prijs van een huis met bijna 6% tegenover 2022. In Mol daalde de huisprijs met iets meer dan 2,5% en voor een appartement steeg de prijs met iets meer dan 8% vorig jaar tegenover 2022. In Laakdal is er dan weer een stijging te zien van de aankoopprijs van een huis met 6,5%. In Kasterlee is de prijsstijging voor aankoop van een huis het hoogst in de regio met 8,8%, maar je ziet in Kasterlee de grootste daling in de aankoopprijs van een appartement met 7,5%. De grootste prijsstijging voor een appartement zie je dan in Olen vorig jaar met 11,4% tegenover 2022.

Over gans Vlaanderen werden het afgelopen jaar een pak minder huizen en appartementen gekocht. De vastgoedmarkt koelde af door de rentestijgingen voor een hypotheek en de algemene economische context.