Geel

Kerkwachters gezocht voor St-Amandskerk

Jaarlijks verwelkomt de Sint-Amandskerk op de Markt in Geel talloze bezoekers. De bezoeken zijn mogelijk dankzij de inzet van betrokken kerkwachters, die tijdens de openingsuren van de kerk een waakzaam oog houden.

Deze enthousiaste groep vrijwilligers zoekt nu extra ondersteuning, want vele helpende handen maken licht werk. Kerkwachters zijn geen toeristische gidsen, hun taak is niet om bezoekers rond te leiden. Natuurlijk is het wel wenselijk dat zij enkele eenvoudige vragen over de kerk kunnen beantwoorden.

De rol van de kerkwachter omvat het tijdig openen van de kerk, het inschakelen van de verlichting, het houden van toezicht tijdens het bezoek, en het veilig afsluiten van de kerk na afloop. Voor dit vrijwilligerswerk krijg je van de stad een kleine vergoeding. Nieuwe kerkwachters krijgen vooraf een korte opleiding over de praktische gang van zaken.

Het kerkwachtseizoen loopt van 1 april tot en met 30 september. In deze periode is de kerk toegankelijk voor bezoekers op dinsdag en zaterdag van 10u00 tot 13u00 en van 14u00 tot 17u00, woensdag, vrijdag en zondag van 14u00 tot 17u00.

Eén kerkwachtsessie duurt dus drie uur. Elke kerkwacht geeft zelf aan hoeveel sessies hij of zij wil bijdragen. Het is ook mogelijk om kerkwacht met twee personen te doen, bijvoorbeeld een echtpaar of twee vriend(inn)en. Aan het begin van het seizoen wordt op basis van de beschikbaarheid van alle kerkwachters een rooster opgesteld.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met dienst toerisme en stadsanimatie via toerisme@geel.be.