Geel

Medewerker Reggae Geel voor rechter voor verkoop en teelt cannabis

Een man van 46 uit Beringen stond terecht voor de verkoop en teelt van cannabis. De politie betrapte de man vorig jaar op Reggae Geel. Hij was daar als medewerker aan de slag. Op 5 augustus vorig jaar werd de beschuldigde betrapt met cannabis op de toegangsweg naar de camping van het Geelse festival. In totaal werd ruim 90 gram cannabis bij hem gevonden. Na een huiszoeking vond de politie bij hem nog eens 52 gram cannabis.

Er stond in een verborgen ruimte van zijn woning een kleine plantage met vier cannabisplanten en een bijhorende installatie. Tijdens de controle op het festival beweerde de man dat het ging om knipafval dat hij wilde verbranden op het kampvuur van de medewerkersparking. Volgens de openbare aanklager is die uitleg ongeloofwaardig. Zijn advocate vroeg de vrijspraak voor de verkoop van cannabis en bleef bij de uitleg dat het ging om afval van cannabis. Vonnis volgt op 25 maart.