GeelMol

Nieuw ééngemaakt ziekenhuis voor Geel en Mol komt aan de Distelakker

De kogel is door de kerk. Er komt een ééngemaakt ziekenhuis voor Geel en Mol aan de Distelakker in Geel, binen de ring van Geel. De komende maanden wordt nog onderzocht naar de haalbaarheid in dialoog met de provinciale en Vlaamse overheid.

Volgens beide ziekenhuizen is er altijd de ambitie geweest om in het volgend decennium een ééngemaakte ziekenhuiscampus te realiseren en tegelijkertijd een zorg aanwezig te houden in de kernen van zowel Geel en Mol door de oprichting van een zorgcentrum in de laatste gemeente.

© Gemeente Mol

Volgens directeur Jan Flament van het Geelse ziekenhuis moet de nieuwe locatie van het ziekenhuis ervoor zorgen van een bundeling van de zorg-activiteiten in het zuiden van de Kempen. Want met het OPZ in Geel en veiligheidshuis Ter Stokt (brandweer, politie en rode kruis) in de dichte nabijheid en de Thomas More hogeschool op een steenworp zorgt dit voor een unieke health valley, aldus Flament.