Geel

Start aanleg proeftuin Havermarkt

Maandag start de aannemer met de aanleg van de proeftuin op de Havermarkt in Geel. De werken gebeuren in twee fasen om Palmenmarkt niet te hinderen. De aannemer start op het grasplein voor het Ooievaarsnest. Daar komt een bloemenweide met heel wat inheemse bloemen en planten. Enkele bomen zorgen in de zomer voor verkoeling en schaduw.

Op vrijdag 15 maart legt de aannemer de werken stil om Palmenmarkt niet te hinderen. Ook de verschillende attracties en kraampjes kunnen zonder problemen hun plaats behouden. Eind maart hervat de aannemer de werken voor fase twee. In deze fase staat ook de ontharding gepland.

De proeftuin op de Havermarkt is de eerste stap richting de ontharding en vergroening van de zone Werft. De proeftuin laat de inwoners van Geel ervaren hoe de zone Werft er in de toekomst uit kan zien.