Meerhout

Wijziging parkeerbeleid Meerhout: Invoering blauwe zone op parking woonzorgcentrum De Berk en in Violetstraat

Parking aan WZC De Berk

Om bezoekers van het woonzorgcentrum De Berk in Meerhout te verzekeren van een parkeerplaats, voert het lokaal bestuur er vanaf vrijdag 1 maart het blauwe zone parkeren in. Dit betekent dat je er maximaal 2 uur mag parkeren tussen 9u00 en 20u00. Deze regeling geldt iedere dag, zowel op weekdagen als in het weekend.

Langparkeren kan wel nog op de andere parkeerplaatsen in de Gasthuisstraat. Bijvoorbeeld op alle parkeerplaatsen naast de rijbaan en op de parkeerplaatsen aan de bibliotheek. Vanaf 1 maart geldt de blauwe zone ook op de twee parkeerstroken langsheen de rijbaan in de Violetstraat in Meerhout. Je kan er dan maximum 30 minuten parkeren. Deze regeling geldt van maandag tot en met zaterdag, op zon- en feestdagen kan je er langer parkeren.

Met deze maatregelen wilt het Meerhoutse gemeentebestuur parkeeroverlast en -overtredingen voorkomen. Klanten van de nabijgelegen handelszaken hebben zo meer kans om hun auto voor korte tijd te parkeren, zonder voor overlast te zorgen of zonder een boete te riskeren. Langparkeren kan nog altijd gratis en onbeperkt op de centrumparking in de Eikenboomlaan.

Beide regelingen zijn niet definitief. Na een testfase worden de regelingen geëvalueerd en valt er een definitieve beslissing.