Olen

Winnaars vrijetijdsprijzen ‘De Keizer Kiest’ bekend 

Heel wat vrijetijdshelden werden vrijdagavond in de bloemen gezet in Olen. Tijdens de viering ‘De Keizer Kiest’ reikten men prijzen uit in de categorieën erevrijwilliger, cultuur, sport en jeugdheld. Binnen iedere categorie vielen er twee prijzen te winnen: een publieksprijs en een juryprijs. 

In de categorie erevrijwilliger ging de publieksprijs naar Gust Heylen. Hij is een belangrijke figuur voor de jeugd in Achter-Olen. De juryprijs in deze categorie ging naar Mia Vleugels van Samana Olen-Centrum.

In de categorie cultuur ging de publieksprijs naar Theatergroep Het Vierde Oor. De juryprijs is voor Mark Bellens van vzw Keizer Karel en Gladiolen. Bellens brengt al 25 jaar cultuur in en naar Olen.

In de categorie sport ging de publieksprijs naar de voetbalploeg U9 van Olen united. De juryprijs was voor mountainbikester Laure Verhoeven. Ze werd dit jaar Belgisch kampioene mountainbike en Belgisch en Vlaams kampioen mountainbike short race.

In de categorie jeugdheld ging de publieksprijs naar Renzo Vermeulen van de Chiro Achter-Olen. Sander Stappaerts kreeg de juryprijs. Hij is een voorbeeldfiguur voor de jeugd. Sander lijdt aan de ziekte van Duchenne en is en blijft ondanks zijn ziekte altijd heel positief ingesteld. Samen met zijn familie zet hij zich in voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Hij organiseert hiervoor jaarlijks een ontbijt. Met zijn glimlach en eeuwig positivisme is Sander een voorbeeld voor de Olense jeugd.