GeelMol

Ziekenhuizen Geel en Mol bevelen mondmasker aan

De ziekenhuizen in Geel en Mol breidden hun aanbevelingen voor het dragen van mondmaskers sinds donderdag uit. Dat gebeurde omdat de overheid het waarschuwingsniveau voor luchtweginfecties verhoogde naar code oranje. Omdat de druk op de ziekenhuizen toeneemt door het hoge aantal opgenomen patiënten met een luchtweginfectie.

Wie symptonen heeft van luchtweginfecties wordt verzocht om een chirurgisch mondmasker te dragen. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar. Personen met een verminderde immuniteit krijgen het advies om in het ziekenhuis een FFP2 masker te dragen. Iedereen die op bezoek komt of een patiënt begeleidt met een luchtweginfectie of een verminderde inmmuniteit dragen het liefst een chirurgisch mondmasker en dit vanaf 12 jaar.

De ziekenhuizen verwachten dat deze situatie mogelijk enkele weken aanhoudt.