Geel

Aanleg nieuw skatepark aan JC De Bogaard in Geel

Begin april start een aannemer met de werken aan het nieuwe betonnen skatepark aan jeugdcentrum De Bogaard. Eind juni zou het park klaar moeten zijn.

Het nieuwe skatepark is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de stad, jeugdhuis De Vonk en vertegenwoordigers van de Geelse skatergemeenschap. Een bevraging onder Geelse skaters in de zomer van 2021 onthulde de tekortkomingen van het oude park, waarbij vooral het gebrek aan diverse obstakels zoals bankjes, trappen en rails naar voren kwam.

Voor de aanleg van het skatepark kan de stad rekenen op financiële ondersteuning van het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid. De oppervlakte van het skatepark blijft ongeveer gelijk aan die van het oude, maar is langer van vorm.