Geel

Gelenaar krijgt 2 jaar cel voor slagen en bedreigingen met wapen

Een man van 23 uit Geel werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar voor slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Zijn kompaan van 19 uit Mol krijgt een werkstraf van 150 uur.

De Gelenaar wachtte zijn slachtoffer uit Herentals op aan zijn wagen in Mol, ging in zijn wagen zitten en gaf hem een kopstoot en enkele vuistslagen. Zijn kompaan stapte eveneens in de wagen. Beiden bedreigden het slachtoffer met een schroevendraaier en een vuurwapen. De daders dwongen het slachtoffer te vertrekken met zijn auto en hij moest zijn geld afgeven.

Omdat de man zelf geen geld op zak had, moest hij naar een vriend in Geel rijden om daar geld op te halen. Onderweg maakte ze een tussenstop aan een tankstation en daar slaagde het slachtoffer erin te vluchten en de politie te verwittigen.