Geel

Nieuwe zonnepanelen op Thomas More wekt jaarverbruik van 172 gezinnen op

Maar liefst 1.464 nieuwe zonnepanelen worden binnenkort geplaatst op de daken van de Thomas More Hogeschool op de campus in Geel. De plaatsing van de nieuwe zonnepanelen op de gebouwen in Geel vormt een belangrijke stap in de verduurzaming van de campus.

Met 1.464 exemplaren en een vermogen van 644 kilowattpiek (kWp) gaat het om een grote installatie. Vanaf volgende week maandag halen de studenten uit de bachelor energietechnologie de oude weg. Met de aanleg van dit zonnepanelenveld bespaart de hogeschool 102 ton CO2 per jaar en wekt men binnenkort het jaarverbruik van 172 gezinnen op. Een belangrijke investering dus en een grote stap op weg naar de vergroening van de campus in Geel.

De studenten uit de professionele bachelor Energietechnologie gaan actief aan de slag met de oude zonnepanelen. Zo schenken ze 25 panelen aan 2 scholen in Kievermont en Galven in Geel. Ze berekenen welke invloed de panelen hebben op het verbruik van die scholen, zoeken hun ideale positie op de daken en kiezen de juiste omvormer uit.

Ook voor de nieuwe exemplaren bestuderen de studenten samen met partner Campina Energie de beste aansluitings- en monitoringstechnieken. Het hele project past daarom perfect binnen de filosofie van Save More, het energieadviesbureau dat door studenten Energietechnologie van Thomas More wordt gerund.