KasterleeMol

Toerisme in de Kempen legt zeer goede cijfers voor

Het gaat goed met het toerisme in de Kempen. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen. Mol telde twee jaar geleden de meeste overnachtingen met 895.481. Daarna volgt Kasterlee met 225.204 en Turnhout met 152.207 overnachtingen.

Het aantal overnachtingen lag in 2022 hoger dan voor corona in 2019. Mol doet zo 5 procent beter, Kasterlee 11 procent en Turnhout zelfs 15 procent in vergelijking met 2019. Het jaar voor dat corona uitbrak en dus het beste om mee te vergelijken.

De cijfers van vorig jaar zijn nog niet beschikbaar maar die zouden uit de eerste bevindingen op hetzelfde niveau blijven. De meeste toeristen die hier overnachten komen uit eigen land, gevolgd door onze buurlanden Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.