GeelLaakdalMeerhout

Vijf bestuurders betrapt bij WODCA actie in PZGLM

Vijf bestuurders liepen tegen de lamp bij de provinciale WODCA actie afgelopen zaterdag. Op drie locaties in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout werden in totaal 257 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Twee bestuurders bliezen ‘Alarm’ bij de ademtest en dienden het rijbewijs voor enkele uren in te leveren. Eén persoon blies ‘Positief’, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Twee bestuurders trachtten de controles te ontwijken, maar werden na een achtervolging toch gevat. Meteen werd duidelijk waarom zij wegvluchtten. Beiden legden een positieve drugstest af, één van hen zelfs in combinatie met alcohol. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken, zij worden voor de politierechtbank gedaagd.

Tijdens de controles werd ook een bestuurder met een opgefokte bromfiets aan de kant gezet.