GeelLaakdal

1 extra bus op lijn 19 tussen Eindhout en Geel

Vervoersmaatschappij De Lijn besliste om vanaf maandag één extra bus in te leggen op de lijn 19. Die rijdt van het station in Geel naar Eindhoutdorp in Eindhout bij Laakdal. Er bleek vooral op deze lijn een groot capaciteitsprobleem te zijn, na de invoering van de nieuwe basisbereikbaarheid van De Lijn eerder dit jaar. Heel wat scholieren kwamen hierdoor in de problemen.

Na de paasvakantie legt De Lijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een extra bus in die om twintig voor vier aan het station van Geel vertrekt. Om woensdag legt de De Lijn een extra rit in om 12 na 12. Ondertussen zoekt de vervoersmaatschappij naar een oplossing voor de ochtendrit. De stad Geel is blij dat er actie ondernomen werd en hoopt dat ook de andere problemen nog aangepakt worden.