Geel

10 lijnbussen gecontroleerd op drugs en zwartrijden, 2 bussen waren niet in orde met documenten

Op maandag 15 april werden tien bussen van De Lijn en 250 reizigers gecontroleerd op drugsbezit. Bij de controles werden 5 personen aangeduid door de drugshond, maar zij bleken na verder onderzoek op die moment niet in het bezit van drugs te zijn. Ook de lege bussen werden nadien gecontroleerd door de drugshonden. Met de controleacties wil de politie de invoer van verdovende middelen en overlast in de politiezone aanpakken.

De lijnbussen werden vanaf 15u30 afgeleid naar de parking van het voetbalstadion De Leunen afgeleid. Daar werden de controles gehouden. Aan de actie namen ook controleurs van De Lijn deel. Zij controleerden op ‘zwartrijden’. 40 van de 250 gecontroleerde reizigers bleken niet in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs en werden daarvoor beboet.

Opvallend, twee lijnbussen waren niet in orde met de nodige documenten en moesten aan de kant blijven. Ook één van de buschauffeurs was niet in orde met het rijbewijs en mocht niet verder rijden. Na de controles werden de passagiers verdeeld over de andere bussen om hun traject verder te zetten.