Geel

AC Wilan pakt de titel in tweede afdeling Arbeidersvoetbal en kijkt uit naar bekerfinale

De Geelse voetbalploeg AC Wilan wist met een 2-5 zege op het terrein van Vloedbeemden voor de tweede keer in drie jaar tijd promotie te verzekeren in het Arbeidersvoetbal Kempen.

Voor het eerst in 48 jaar komt de Geelse vriendenploeg uit in de eerste afdeling van het Arbeidersvoetbal.

AC Wilan domineerde dit seizoen de Tweede Afdeling van Arbeidersvoetbal Kempen van begin tot einde. Met een ijzersterk team wisten ze hun tegenstanders keer op keer te verslaan. De ploeg heeft nog vier wedstrijden in de reguliere competitie te gaan. Als ze deze alle vier weten te winnen, sluiten ze het seizoen af zonder nederlaag.

Met een voorsprong van zeven punten is AC Wilan nu al zeker van het kampioenschap, ondanks dat ze twee matchen minder gespeeld hebben dan hun concurrenten. Trainer Jarne Verhaert, die sinds het begin van het seizoen aan het roer staat, is dan ook heel trots op zijn ploeg. “Dit is een ongelooflijke prestatie van de hele groep”, vertelt hij. “We hebben hard gewerkt en altijd in elkaar geloofd. De sfeer in de ploeg is fantastisch en dat zie je terug op het veld.”

De club genoot zowel vorig seizoen als dit seizoen van een serieuze injectie aan kwaliteit en jeugd, wat zonder twijfel een cruciale rol heeft gespeeld in de recente successen. “Hun frisse energie, enthousiasme en toewijding hebben niet alleen onze prestaties op het plein versterkt, maar ook de teamgeest binnen de ploeg naar ongeziene hoogtes gebracht”, vertelt voorzitter Miel Aerts, die sinds dit jaar na lang blessureleed zelf ook opnieuw tussen de lijnen te vinden was. “Hun impact op en naast het veld is onmiskenbaar. Ze houden ook de oude garde jong en scherp, wat leidde tot een ideale mix van jeugdig enthousiasme en ervaring in elke linie. Zo konden we elke week opnieuw vlot een vijftienkoppige kern selecteren zonder in te boeten aan kwaliteit.”

De promotie smaakt extra zoet, want in mei speelt de Geelse ploeg ook nog de finale van de Beker van de Kempen. In de halve finale versloegen de Gelenaars SV Flurky uit het Molse Achterbos. Een team dat momenteel met ruime voorsprong de eerste plaats bekleedt in de Eerste Afdeling van het Arbeidersvoetbal Kempen en aankomend weekend zelf de titel kan pakken in hun afdeling.

Deze overwinning zorgde natuurlijk voor een boost van vertrouwen binnen de club. Met de gloednieuwe titel op zak kijkt AC Wilan nu vol vertrouwen vooruit naar de volgende uitdaging: de finale van de beker op Pinkstermaandag 20 mei tegen HS Hoekske uit Mol-Sluis, ook een ploeg uit Eerste Afdeling.