Balen

Balense pyromaan 5 jaar in de cel

Een man van 51 uit Balen werd door de rechter veroordeeld tot 5 jaar cel voor een reeks brandstichtingen. Ook moet ie 123.000 euro schadevergoeding betalen aan verschillende slachtoffers. De man werd al in het verleden aan meer branden gelinkt. Eerst in zijn geboorteplaats Hemiksem, later toen hij verhuisd was naar Balen, ook in de Kempen.

Nu werd hij veroordeeld voor feiten tussen eind 2022 en midden 2023. In de kerstnacht van 2022 stak hij in Balen een koelwagen en een berghok in brand, nadat hij uit een café was gezet. Eind april zette hij een stacaravan in lichterlaaie. En eind juni werd op vijf plaatsen in Balen brandgesticht. Het ging om een schuur, een opslagplaats en twee leegstaande huizen. In de buurt van de vijfde locatie kon de pyromaan worden opgepakt. De brandstichter pleitte onschuldig. Maar de rechtbank vond de feiten bewezen en gaf hem dus een zware straf.