Geel

Drie gewonden afgevoerd na massale vechtpartij aan het station van Geel

Dinsdag rond 17u00 vond een grote vechtpartij tussen een 50 tal minderjarigen plaats aan het station van Geel. Volgens VRTnws kreeg burgermeester Vera Celis van de politie te horen dat het incident gebeurde na schooltijd, met of tussen een aantal Antilliaanse jongeren.

Na de vechtpartij, waarbij werd gestoken met een mes, vielen drie gewonden, die naar het ziekenhuis werden afgevoerd. Eén van hen werd levensgevaarlijk gewond, maar in de loop van de avond kwam het bericht dat het slachtoffer niet langer in levensgevaar was.

Eén van de slachtoffers die werd afgevoerd naar het ziekenhuis werd gearresteerd door de politie op verdenking van het toebrengen van messteken. De politie pakte ook nog een tweede verdachte op. In het station van Mol werd een bebloed mes gevonden, aldus de Geelse burgemeester Vera Celis. Wat de aanleiding was voor de vechtpartij is nog niet duidelijk.

De lokale politie zoekt naar getuigen van het incident, wie rond 17u00 iets zag van het incident aan het station van Geel, wordt gevraagd contact op te nemen met de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout op het nummer 014/56.47.00 of via mail op pz.glm.opsporingen@police.belgium.eu