Geel

Eerste steen gelegd van complex ‘Villa Spoorbloem’

De eerste steen werd gelegd van het project Villa Spoorbloem aan het station van Geel. Over het perron komt een complex met 38 woningen en ook 4 handels- of kantoorruimtes en ondergrondse parking voor de bewoners en een ruime bovengrondse parking voor bezoekers.

© Matexi

De naam is een verwijzing naar de centrale ligging aan de spoorweg en de vroegere bloemenzaak Vranckx, die gevestigd was op deze plaats. Maar de naam is ook een verwijzing naar het feit dat op die locatie zo’n 100 jaar geleden één van de eerste woningen aan de Dr. Van de Perrestraat werd gebouwd, met een knipoog naar erfgoedwoning Villa Brembloem wat verderop in de straat.

Bart Julliams, Schepen van o.a. ruimtelijk beleid, stadsontwikkeling, klimaat & duurzaamheid, en Marlon Pareijn, Schepen van o.a. mobiliteit, fietsbeleid & participatie legden de eerste steen samen met de voormalige eigenaar van de bloemenwinkel, Jan Vranckx. Het project zou tegen eind 2025 klaar moeten zijn.