Geel

Fase 2 werken voor proeftuin Havermarkt gestart

De tweede fase van de werken aan de proeftuin op de Havermarkt in het Geelse centrum is gestart. Tijdens deze fase onthard de aannemer een deel van de Havermarkt en worden nieuwe parkeerplaatsen in de Palingstraat aangeduid. De werken duren vermoedelijk tot eind april. Zowel in de proeftuin als in de Palingstraat komen nieuwe fietsenstallingen.

De speelelementen en zitbanken worden later geplaatst, in de loop van de zomer. Na de werken deze maand gaat de proeftuin nog even tijd nodig hebben om te groeien zodat de eerste inwoners tegen de zomer kunnen genieten van de proeftuin. De parkeerplaatsen op de Havermarkt en de gebouwen langs de Kameinestraat blijven bereikbaar. Ook de wekelijkse markten ondervinden geen hinder van de werfzone en kunnen hun plek behouden.

Sinds 1 april is de Kameinestraat een woonerf en daar gelden specifieke regels om de veiligheid van alle weggebruikers, en vooral de voetgangers, te garanderen. De maximumsnelheid voor alle voertuigen en fietsers is 20 km/u en voetgangers mogen de ganse breedte van de weg gebruiken. Autobestuurders en fietsers mogen voetgangers niet hinderen en moeten stoppen als dit nodig is.