Geel

Geels stadsbestuur reageert geschokt over steekpartij aan station

Het Geelse stadsbestuur is geschokt door de steekpartij die maandag plaatsvond aan het station, waarbij drie minderjarige jongeren gewond raakten. Het bestuur keurt elke vorm van geweld ten zeerste af. De stad beseft dat dit incident onrust en bezorgdheid veroorzaakt bij de Geelse jongeren en hun ouders.

Daarom namen de jeugdwerkers van de stad al contact op met de scholen om extra begeleiding te bieden aan jongeren die hier nood aan hebben. De stad neemt deze gebeurtenis zeer ernstig en blijft investeren in de lokale politiezone. Geel moet een veilige en leefbare plek zijn voor iedereen. Dergelijk geweld en incidenten kunnen niet geaccepteerd worden, aldus het Geelse stadsbestuur. De nodige maatregelen zullen kordaat genomen worden en de komende dagen zal de politie extra aanwezig zijn in de stationsomgeving en aan de middelbare scholen in Geel.

Na de vecht- en steekpartij aan het station in Geel werden maandagavond twee minderjarige verdachten opgepakt. De jeugdrechter besliste om hen in een gesloten jeugdinstelling te plaatsen. Het onderzoek is in handen van de recherche van politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

Het Vlaams Belang voerde dinsdagnamiddag actie aan het station van Geel vlak na schooltijd voor meer veiligheid en extra camerabewaking. De actie kwam er na de massale vechtpartij van afgelopen maandagnamiddag. Vlaams Belang wilt dat men ook in de stationsbuurt van Geel fors investeert in de veiligheid met meer veiligheidspersoneel op het openbaar vervoer en meer politieagenten in het straatbeeld.