Meerhout

Gemeentelijke visvijver ’t Gewad afgesloten door verzakkingen rondom de vijver

In Meerhout is de gemeentelijke visvijver ’t Gewad afgesloten. Het gemeentebestuur besloot dit omdat men niet langer de veiligheid kan garanderen voor de bezoekers. Men ontving al langere tijd klachten over verzakkingen aan de oevers rond de vijver.

Het Meerhoutse gemeentebestuur probeerde meermaals om dit te verhelpen, maar de verzakkingen doen zich nu helemaal rondom de vijver voor. De preventiedienst van de brandweer deed een rondgang en stelde vast dat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Daarom geldt er nu een algemeen visverbod en geldt er bovendien ook een toegangsverbod van drie meter gemeten vanaf de waterrand op de oevers.

Vissers die nog een geldige visvergunning hebben, kunnen hun geld hier terugkrijgen. De aanvraag tot terugbetaling moet wel gebeuren voor 15 september en wordt uitbetaald na deze datum. De wandelroutes rondom de vijver blijven open.