Kasterlee

Kasterlee geeft groen licht voor aankoop terrein en kantine SK Kattenberg

De gemeenteraad van Kasterlee gaf groen licht voor de aankoop van het voetbalterrein met kantine van SK Kattenberg gelegen aan Hulst in Kasterlee aan. Deze stond al enige tijd te koop.

SK Kattenberg is een dynamische vereniging die zich ook inzet voor het buurtleven. De vereniging organiseert tal van sportieve activiteiten, waaronder voetbaltrainingen en zomertornooien. SK Kattenberg is zelf volledig verantwoordelijk voor het onderhoud van de sportvelden. Ook andere sportieve en socio-culturele verenigingen maken graag gebruik van het clublokaal.

“De aankoop zal SK Kattenberg toelaten om het terrein en de kantine met eigen middelen te renoveren. Dit zal de sportieve activiteiten van de vzw een boost geven,“ zegt schepen van sport Walter Van Baelen. “Daarnaast kunnen de buurtbewoners ook meegenieten. De kantine wordt vaak gehuurd voor babyborrels en andere feesten,” vult schepen Rob Guns aan.

Voor burgemeester Ward Kennes is ‘de Kattenberg’ een mooi voorbeeld van hoe een sportieve vereniging de buurtwerking kan versterken. “De vereniging brengt mensen samen en bevordert de sociale cohesie. Het past helemaal in ons beleid voor een warm en sociaal Kasterlee om SK Kattenberg te ondersteunen in haar werking.”