Kasterlee

Kasterlee zoekt nieuwe dorpsdichter

Tineke Lambreghts, huidige dorpsdichter Kasterlee

Kasterlee zoekt kandidaten om in de voetsporen te treden van zijn eerste dorpsdichter. Eind augustus gaat de huidige dorpsdichter Tineke Lambreghts de pen doorgeven. Schepen van cultuur Guy Van de Perre zegt dat iedereen van 16 jaar of ouder zich kandidaat kan stellen. De kandidaat woont in Kasterlee of heeft een nauwe band met de gemeente. De dorpsdichter moet in staat zijn om de inwoners te verbinden met hun passie voor poëzie. De huidige dorpsdichter Tineke Lambreghts was trots dat ze een gedicht mocht voordragen in een pompoen op het water.

Geïnteresseerden kunnen hun kandidatuur digitaal of op papier indienen bij de cultuurdienst tot uiterlijk 1 juni. Wie de titel van dorpsdichter mag dragen, wordt mede bepaald door een selectiejury. De leden van de jury adviseren het gemeentebestuur over de beste kandidaat. Het gemeentebestuur streeft ernaar om tegen de zomervakantie de nieuwe dorpsdichter aan te duiden, zodat die op 1 september effectief de fakkel kan overnemen. Alle informatie is terug te vinden in het reglement op de gemeentelijke website, en bij de cultuurdienst via 014 85 99 22 of via cultuur@kasterlee.be .