Geel

Meer dan 150 sporters met mentale beperking in actie tijdens “De Andere sportdag”

Maar liefst 14 dagcentra en zorgtehuizen waren aanwezig om met meer dan 150 sporters deel te nemen aan “De Andere sportdag” in sportcomplex Axion in Geel. Een organisatie van de sportdiensten van Balen en Geel onder de vlag van ILV Sportregio Zuiderkempen

De sportdag is ingericht voor personen met een mentale beperking van alle niveaus uit de dagcentra van de Zuiderkempen en omgeving. De organisatoren integreren sport en spel in een leuke sportieve dag. Uniek aan dit project is de inzet op inclusie in de brede zin van het woord. Zo hielpen, begeleidden en sportten leerlingen van het vijfde leerjaar van VBS Balen Centrum mee.

De deelnemers maakten kennis met verschillende sporten. In de sporthal werden initiaties aangeboden van show down (tafeltennis voor visuele beperking), badminton, knuffeljiu-jitsu, funky disco en korfbal. Op de buitenvelden van sportcomplex Axion kwamen volgende activiteiten aan bod: hockey, netbal, voetbal, boogschieten, go-carts, petanque/cornhol, stormbaan, krolf en oriëntatieloop.