Geel

Nieuw uitleensysteem gieters op begraafplaatsen Eikevelden en Holven

Verzorg je regelmatig het graf van een geliefde? Dan kun je sinds kort gieters uitlenen op de begraafplaatsen van Eikevelden en Holven in Geel. Het initiatief biedt bezoekers de mogelijkheid om gemakkelijk een gieter te lenen om een graf schoon te maken of planten water te geven. Het nieuwe uitleensysteem is een onderdeel van een proefproject. Wanneer het systeem een succes wordt, kan het nog uitgebreid worden naar andere begraafplaatsen in de stad.

Het concept is eenvoudig. Je kunt een gieter gebruiken door een muntje in te wisselen, vergelijkbaar met het gebruik van een winkelwagen bij de supermarkt. Na gebruik van de gieter breng je deze eenvoudigweg terug naar de daarvoor bestemde locatie en krijg je ook je muntje weer terug. Dit zorgt voor een handig en efficiënt systeem voor het onderhoud van graven en planten op de begraafplaatsen.

Met dit initiatief wil de stad Geel haar inwoners ondersteunen om op een eenvoudige en toegankelijke manier de graven van hun dierbaren te verzorgen.