Geel

Nog 1 dader voortvluchtig na steekpartij aan station van Geel

Uit onderzoek van het parket blijkt dat de vechtpartij van afgelopen maandag aan het station van Geel, die uitmondde in een steekpartij, dat er geen aanwijzingen zijn met drillrap. Even gingen er geruchten rond dat het zou gaan om drillrappers. Drillrappers zijn vaak minderjarige jongeren die met video’s willen laten zien dat ze gewelddadig zijn. Het fenomeen ontstond jaren geleden in de gewelddadige wijken van Chicago.

Bij de vechtpartij raakten drie tieners gewond door messteken en werden twee minderjarige verdachten afgelopen dinsdag voor de jeugdrechter gebracht en in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. Eén van hen raakte zelf gewond en werd opgenomen in het ziekenhuis. Eén van de daders is nog altijd voortvluchtig. Het onderzoek naar andere betrokkenen loopt nog.