Geel

Oefenen op stemcomputer voor de verkiezingen

Op 9 juni 2024 zijn er Europese, federale en regionale verkiezingen. Voor wie het stemmen vooraf eens wil oefenen op een demo-stemcomputer, staan er van maandag 29 april tot en met vrijdag 31 mei op verschillende plaatsen stemcomputers ter beschikking.

In Geel moet je stemmen op een stemcomputer. Voor veel mensen is het een geruststelling als ze dat op voorhand kunnen oefenen. Daarom plaatst de stad van maandag 29 april tot en met vrijdag 31 mei in het stadhuis, de bibliotheek en dienstencentrum Luysterbos demotoestellen. In de buurt van de stemcomputers zijn medewerkers aanwezig die een woordje uitleg kunnen geven.

Aan de onthaalbalie van het stadhuis zijn er 2 stemcomputers, begeleiding kan tijdens de openingsuren van het stadhuis. Ook (scholen)groepen zijn welkom! Geef in dat geval een seintje vooraf.

In de bib is er 1 stemcomputer, begeleiding kan tijdens de openingsuren van de bib. Digitaal minder vaardig? Op dinsdagavond is er intensieve begeleiding mogelijk van 17 tot 19 uur.

In het lokaal dienstencentrum Luysterbos is er 1 stemcomputer, daar is op elke werkdag tussen 9 uur en 12 uur begeleiding mogelijk.