Mol

Oud gemeentehuis Mol is terug open na renovatie

In Mol is na een renovatie van anderhalf jaar het oude gemeentehuis op de Markt heropend met een groots feest en lichtspektakel. Het gebouw, dat vlak voor de kerk Sint Pieter en Pauwel staat, onderging een grondige renovatie.

Napoleon kreeg een speciale rol, want het oude gemeentehuis staat dankzij hem voor de kerk. Wie de geschiedenis van Napoleon en het oud gemeentehuis van Mol van dichtbij wil meemaken, kan nog tot en met 12 mei terecht in de zaal van de Oude Alma aan de Edmond Vanhoofstraat in Mol.

Gans het weekend kunnen mensen doorlopend genieten van nostalgische kermisattracties met wat lekkers. De toeristische dienst van de gemeente Mol is vanaf nu terug gehuisvest in het gebouw en is omgetoverd tot een echt multimediaal belevingscentrum.

Ook koppels kunnen vanaf begin volgende maand trouwen in de zogenaamde ‘Zaal op Zolder’. Wel enkel op vrijdag en zaterdag. In de toekomst gaan er meer evenementen plaatsvinden in de “Zaal op zolder” dan alleen maar huwelijken. Volgens burgemeester Wim Caeyers is het de bedoeling dat de zaal ook door de week wordt gebruikt voor vergaderingen of andere gelegenheden.