Kasterlee

Proefproject ontbijt op school in Kasterlee door Foodsavers

Tijdens een proefproject konden jongeren en leerkrachten van het SMIK in Kasterlee gedurende één maand vier dagen per week genieten van een ontbijt met goederen aangeleverd door de Foodsavers. Omdat volgens directeur Els Goris alsmaar meer jongeren toekomen op school zonder ontbijt.

De oorzaken ervan zijn verschillend, het is geen gewoonte meer, er is geen ontbijt aanwezig, er is geen tijd en er is geen toezicht. Het gevolg is echter voor elk kind met een lege maag hetzelfde. Er is een concentratiegebrek wat de leerstofopname bemoeilijkt.

Na een studiereis naar enkele scholen in Engeland, waar ontbijt al langer voorzien wordt, leek het een goed idee om ook in Kasterlee te starten met het aanbieden van een gezond ontbijt op school. De ontbijtkar kreeg een hippe naam, namelijk Tast-Toe-Tafel. Zo wilt men aansluiten bij de jongerentaal, maar het is ook effectief een gewone tafel waar iedereen kan aansluiten en nemen wat hij graag heeft.

“Als het een succes is, vinden we hopelijk voldoende middelen om dit verder te zetten”, alsnog Goris.