Meerhout

Tijdelijke gratis busverbinding tussen Gestel en Meerhout centrum

Van half mei tot eind juni verzorgt de gemeente Meerhout een eigen busverbinding vanuit Gestel naar het centrum van Meerhout. De bus rijdt niet in het weekend en op vakantiedagen. De shuttlebus rijdt vier keer per dag.

Hiervoor wordt het busje van de buitenschoolse kinderopvang De Meerkatjes ingezet. Het biedt plaats aan maximaal acht personen. Het busje rijdt tweemaal in de voormiddag van Gestel naar Meerhout en legt in de namiddag opnieuw twee keer dit traject af in omgekeerde richting. Eenmaal in het centrum aangekomen, kunnen Meerhoutenaren dan overstappen op verbindingen richting Geel, Tessenderlo en Mol.

Met de invoering van de nieuwe dienstregeling van vervoersmaatschappij De Lijn begin januari is het busaanbod voor de inwoners van Gestel fors gedaald, vooral buiten de spitsuren. Het flexvervoer dat nu voorzien is, volstaat niet. Daarom voorziet het lokaal bestuur nu in een tijdelijke shuttlebus. Deze dienstverlening is gratis.