Kasterlee

Twee dertigers veroordeeld voor gewapende overval nachtwinkel Kasterlee

Twee Nederlandse dertigers kregen elk bij verstek drie jaar cel voor een gewapende overval in de nachtwinkel aan de Turnhoutsebaan in Kasterlee. De feiten dateren van eind november vorig jaar. De overvallers droegen bivakmutsen.

Ze gaven de uitbater een slag met de kolf van een alarmpistool en sleurden hem al bloedend over de grond. De auto waarmee ze reden was gestolen in Nederland, de nummerplaten stalen ze in Kasterlee. De auto werd nadien in een bos in Geel in brand gestoken. Ze werden door iemand in Geel die nacht opgehaald.

De twee dertigers kwamen in het vizier van de speurders door de ANPR-camera’s en DNA-sporen. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding van het tweetal. Eén van hen is in Nederland al 7 keer veroordeeld.