Mol

Vlaanderen maakt 40 miljoen euro vrij voor Heilig Hartziekenhuis Mol voor vervanging oude gebouwen

Het Heilig Hartziekenhuis in Mol krijgt 40 miljoen euro subsidies van de Vlaamse regering. Het ziekenhuis investeert met het geld in de vervanging van een aantal oude gebouwen.

Vooral het zogenaamde ‘wisselpaviljoen’, een tijdelijke constructie uit 1997 aan de Heldenstraat, is dringend aan vervanging toe. In dat gebouw zijn naast een dagziekenhuis ook de dienst psychologie, de obesitaskliniek en de raadpleging pediatrie voorzien, samen met de HR-afdeling. Deze afdelingen worden ondergebracht in een volledig nieuw gebouw.

Het Molse ziekenhuis werkt verder aan de plannen voor een nieuw groot fusieziekenhuis met Geel. Maar volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits was deze investering nodig. Het zorgstrategisch plan van het Ziekenhuisnetwerk Kempen voorziet dat de ziekenhuizen in Mol en in Geel op middellange termijn één nieuwe locatie krijgen voor een gezamenlijk nieuwbouwproject langs de Ring in Geel. Dat komt er ten vroegste in 2040.

Maar het is nu nodig dat beide ziekenhuizen blijven investeren in hun huidige gebouwen en deze kunnen dan later nog dienst doen als plaatselijk zorgcentrum.