Geel

Werken aan verkeersdrempels Eikevelden

Vanaf maandag werkt stad Geel in de Eikevelden. Twee verkeersdrempels worden verlaagd ter hoogte van de kruispunten Eikevelden/Borgstad en Eikevelden/Laar in Geel. Door de werken is de straat op twee plaatsen onderbroken voor gemotoriseerd verkeer. Alle woningen zelf blijven wel steeds bereikbaar met de wagen.

Ook de sportvelden en de begraafplaats van Eikevelden blijven bereikbaar via de J.B. Stessensstraat. Voor fietsers en voetgangers zal er geen hinder zijn. Zij kunnen naast de werken fietsen en wandelen. Deze werken zijn een voorbereiding op de geplande werken in de Gasthuisstraat. Want tijdens deze werken loopt de omleiding voor de bussen gedurende bepaalde periodes via de Eikevelden.

De aanpassingen zijn nodig om schade aan de bussen te vermijden en de busritten veilig te laten verlopen. Ook voor de ziekenwagens verhoogt deze ingreep het comfort. De werken in Eikevelden lopen af voordat de werken in de Gasthuisstraat beginnen.