GeelMol

6.500 euro steun vanuit Mol voor zwaar getroffen Kemp vzw

De gemeenteraad van Mol besliste om de zwaar getroffen vereniging Kemp vzw te ondersteunen met 6.500 euro. Het bedrag komt uit het jaarlijks budget dat het Molse gemeentebestuur voorziet voor snelle financiële steun bij rampen.

De schapenhoeve die de Molse vereniging gebruikte als uitvalsbasis in het Geelse deeldorp Ten Aard werd volledig verwoest door een brand op 20 mei. Alle materiaal ging verloren en een 150-tal dieren kwamen om. Het grotendeel van de schapen was op locatie voor natuurbegrazing. Deze dieren moeten verder verzorgd worden.

De vereniging telt naast tal van vrijwilligers zes professionele medewerkers, waaronder een coördinator en herders. Naast deze directe financiële steun bekijkt het gemeentebestuur nog andere manieren om de noodlijdende vereniging te helpen.