Dessel

Afval Alternatief uit Dessel genomineerd voor Voka Prijs Ondernemen 2024

Afval Alternatief uit Dessel won de Voka Lokaal-award voor regio Kempen Oost. Dat maakt Voka Mechelen-Kempen bekend. Het bedrijf, dat afval ophaalt bij 14.000 kmo’s in Vlaanderen, kreeg de award uit handen van ex-Miss België Celine Van Ouytsel. Afval Alternatief is daarmee ook genomineerd voor de ‘Voka Prijs Ondernemen 2024’.

Twaalf jaar geleden startten zaakvoerders Jo Smolders en Aart Van Oekelen het bedrijf met één vrachtwagen en één chauffeur. Momenteel zijn er 35 vrachtwagens op de baan en 110 medewerkers en heeft men 14.000 klanten en 2.000 orders per dag.

© Voka Kempen-Mechelen

Over twee jaar hopen de zaakvoerders te kunnen starten met een nieuwbouw in de industriezone van Dessel. Binnenkort lanceren ze onder een nieuw merk ook een webshop waarbij particulieren online een container kunnen bestellen voor ondermeer verbouwingen. “Dat bestaat vandaag nog niet”, aldus Aart Van Oekelen.

Vanaf 1 juni 2024 kan iedereen een stem uitbrengen op de Voka-website op zijn of haar favoriete bedrijf. Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 26 september wordt de winnaar bekend gemaakt van de Prijs Ondernemen 2024.