LaakdalMeerhout

Binnenschip dreigde te zinken op Albertkanaal

De brandweer pompte vrijdag urenlang water uit het ruim van een containerbinnenschip dat dreigde te zinken en haalde enkele containers uit het schip om het weer stabiel te krijgen. Het schip lag voor het verlengde weekend aangemeerd langs de oever van het Albertkanaal ter hoogte van het logistiek centrum van Nike. De schipper was niet aan boord en niemand raakte gewond.

Andere schippers merkte vrijdagochtend op dat het binnenschip abnormaal schuin in het water lag. Van de 10 tien containers in het ruim waren zes leeg en vier gevuld met koper. Hoe het schip kon zinken, wordt nog onderzocht. Het incident vormde voor het scheepvaartverkeer lichte hinder. Zij moesten stapvoets passeren.

In de loop van de dag kwamen ook duikers ter plaatse. Zij hebben onder de waterlijn gezocht naar de plaats waar het water in het schip binnenliep. Er wordt bekeken na de vaststellingen van de duikers of het schip naar een herstelplaats kan varen of dat er ter plaatse de herstellingen dienen uitgevoerd te worden.