Geel

Graffitimuur speelplein Waaiburg feestelijk geopend door kindergemeenteraad

De kindergemeenteraad opende woensdag op feestelijke wijze de nieuwe kleurrijke graffitimuur in speelplein De Waaiburg in Geel. Met de zomervakantie in het vooruitzicht, verwacht Geel weer veel bezoekers op haar speelpleinen. Om de aantrekkingskracht van speelplein De Waaiburg te vergroten, besloot de stad om dit voorjaar de speelruimte op te fleuren met een nieuwe graffitimuur. Voor het ontwerp vroeg de stad input van de Geelse jeugd, want zij gaan het meest gebruik maken van het speelplein.

© Stad Geel

De muur tussen speelplein De Waaiburg en De Waaiburg vzw werd vaak beklad, wat de sfeer op het speelplein negatief beïnvloedde. Het speelplein De Waaiburg wordt tijdens de zomermaanden altijd druk bezocht.
Meer dan zeshonderd tekeningen van de Geelse jeugd dienden als inspiratie voor het ontwerp. De jonge kunstenaars lieten hun creativiteit de vrije loop rond het thema ‘je goed in je vel voelen’. Lokale graffiti-artiesten gingen vervolgens aan de slag met deze inzendingen om een prachtig en samenhangend ontwerp te creëren. “Uiteindelijk was er één tekening die ons meteen heel erg inspireerde en vulden we dat verhaal verder aan met elementen uit dertien andere tekeningen”, vertelt graffiti-artiest Nine Lodewyckx. “Thematisch en kleurgewijs zijn er nog veel meer tekeningen die ons geïnspireerd hebben dus hopelijk kunnen veel kinderen en jongeren hun tekening herkennen in het eindresultaat!”

De kindergemeenteraad had ook een belangrijke rol in de vormgeving van de muur. Nadat de artiesten enkele tekeningen hadden geselecteerd, gaven de leden hun mening over welke elementen zeker in het ontwerp moesten zitten. Ze lieten ook hun stem horen over welke stijl ze het leukst vonden.