Geel

Groen voert actie aan Geels station voor beter openbaar vervoer

Donderdagochtend vroeg voerde Groen samen met lijsttrekker Meyrem Almaci en lokale Geelse kandidaten Fulco Verachtert en Jef Schauwaers actie aan het station van Geel. De partij ijvert voor een duurzame mobiliteit voor iedereen. Meyrem Almaci: “Groen wil dat je je vlot, veilig en goedkoop kan verplaatsen op de manier die je zelf kiest. Het openbaar vervoer moet een echt alternatief voor de auto worden, ongeacht het tijdstip, ongeacht of je nu in de stad of op het platteland woont.”

Waar Groen mee bestuurt, wordt daar al werk van gemaakt: na 30 jaar werd er eindelijk weer grondig geïnvesteerd in betere treinen, waardoor met de trein reizen binnen een paar jaar een heel stuk vlotter en aangenamer zal zijn.
Meyrem Almaci: “Wanneer de fiets en het openbaar vervoer aantrekkelijker worden, laten meer mensen de wagen staan en nemen de files af. Dat is ook goed voor onze economie. Wij pleiten voor openbaar vervoer aan 1 euro per maand voor jongeren en ouderen.”

Groen wil ook meer, stiptere, goedkopere en frequentere treinverbindingen en zijn onze stations dringend aan renovatie toe, en moeten ze toegankelijker worden. Daarnaast is een stevige investering in De Lijn nodig.