Westerlo

Guy Van Hirtum stopt als burgemeester van Westerlo, Tinne Wuyts trekt lijst cd&v Westerlo

Burgemeester Guy Van Hirtum en schepen Tinne Wuyts samen met kindergemeenteraad Westerlo

Na 28 jaar burgemeesterschap in Westerlo stopt Guy Van Hirtum als burgemeester. Hij wordt lijstduwer van CD&V in Westerlo bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Van Hirtum nam in 1988 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd toen verkozen als gemeenteraadslid. Na de verkiezingen van 1994 werd hij schepen en anderhalf jaar later volgde hij Jos Dupré op als burgemeester. En dat bleef hij 28 jaar lang.

Van Hirtum wilt nu jonge en nieuwe kandidaten de kans geven om zich te bewijzen. Tinne Wuyts wordt de eerste vrouwelijke lijsttrekker voor CD&V in Westerlo. Ze is 43 en al 18 jaar politiek actief. Zij is momenteel schepen van ruimtelijke ordening, gelijke kansen, jeugd, personen met een beperking, bevolking en personeel en arbeidsveiligheid.