Mol

Jobevent maakt Mollenaars warm voor de industriesector uit eigen regio

Op vrijdagnamiddag 3 mei maakten meer dan 200 bezoekers kennis met de industriesector uit de eigen regio op een splinternieuw jobevent. Zij bezochten de VDAB promo-unit voor de sector industrie én leerden talrijke bedrijven uit de regio kennen. Ligo informeerde de werkgevers over specifieke ondersteuning op de werkvloer en bezoekers maakten kennis met mogelijke werkgevers.

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB: “Deze jobbeurs paste perfect in de samenwerking tussen VDAB en de betrokken lokale besturen. Bovendien zijn bedrijven in deze regio vooral op zoek naar technische profielen. Met onze promo-unit industrietrailer maakten we werkzoekenden warm voor technische beroepen. In het aanbod vacatures zaten heel wat industriële profielen. Dat zijn jobs waarvan niet iedereen meteen weet wat die precies omvatten. In onze promo-unit industriecontainer visualiseerden we enkele van die jobs en konden belangstellenden virtueel ontdekken of lassen of heftruckchauffeur hen al dan niet ligt.”

Het laagdrempelige jobevent vond plaats bij Lidwina vzw. De gemeentes Balen, Dessel, Mol, Retie, de VDAB, Digibanken en Ligo sloegen hiervoor de handen in elkaar. Inwoners uit onze regio maakten kennis met de industriesector én openstaande vacatures bij lokale bedrijven:

Orakel Group
Smet Group
Nyrstar Belgium
Transport Gheys
Plus Home Services
Artem NV
Sablo NV
Open atelier
Natuurwerk VZW
De Biehal
De Sprong
Lidwina
Gemeente Mol

Deze lijst van deelnemende bedrijven bevat zowel werkgevers uit de sociale economie als de reguliere bedrijfswereld. Het was voor het eerst dat beide type ondernemingen op deze manier werden samengebracht op een jobbeurs voor het grote publiek.