Geel

Jonge Geelse ouders krijgen voortaan automatisch geboorte- en adoptiepremie

Goed nieuws voor kersverse ouders in Geel. De gemeenteraad keurde afgelopen week een nieuw reglement goed voor de geboorte- en adoptiepremie. Voortaan wordt de premie van 55 euro automatisch op de bankrekening van ouders gestort, in plaats van via een cadeaubon. Dit maakt de procedure efficiënter en eenvoudiger voor zowel de ouders als de stad.

Geel werkt hiervoor samen met het Vlaams Agentschap voor de Uitbetaling van de Toelage in het kader van het Gezinsbeleid. De uitbetaling gebeurt per kwartaal. De meeste gezinnen zullen de premie van 55 euro automatisch via het Vlaams Agentschap ontvangen. Gezinnen met een sterrenkindje of die een kind adopteren, ontvangen de premie via de stad Geel. De nieuwe regeling geldt voor alle geboortes of adopties vanaf 1 januari van dit jaar.

Naast de premie, kunnen ouders een geboortepakket ophalen met enkele leuke gadgets. Het geboortepakket is een samenwerking van de vrijetijdsdiensten, Huis van het Kind en dienst gelijke kansen. Ze krijgen ook informatie over de dienstverlening en het aanbod voor gezinnen en kinderen van de dienst jeugd, sport, de bib, het Huis van het Kind en de dienst gelijke kansen.