Geel

Nederlands duo riskeert gevangenisstraf van 18 maanden

Begin dit jaar betrapte de politie twee Nederlanders in Geel met inbrekersmateriaal en drugs in hun wagen. Het duo riskeert een gevangenisstraf van 18 maanden en een boete.

Een ploeg van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout controleerde op 11 januari 2024 in Geel een auto na een verkeersovertreding. De inzittenden, een twintiger en een dertiger uit het Nederlandse Weert, stapten zelf uit maar konden door de politie worden tegengehouden.

Volgens de openbare aanklager vond de politie in de auto twee breekijzers, een slijpschijf en twee bivakmutsen. In de auto lag een rugzak met 609 xtc-pillen en ze hadden ook hoeveelheden cocaïne, cannabis en medicatie bij. De beklaagden beweerden dat het inbrekersmateriaal en drugs niet van hen waren en werden achtergelaten door de vorige gebruikers van de huurwagen. Vonnis volgt op 24 juni.