Geel

Vooruit voert actie tegen afgeschafte bushaltes

Donderdag om 7u00 stond een delegatie van de politieke partij Vooruit aan het Geelse station om actie te voeren tegen de afgeschafte bushaltes. Met de boodschap “Bus gemist? Nee, bus vermist” verwijst men naar het vervoersplan van de Vlaamse regering, waarbij 3.247 bushaltes geschrapt werden in Vlaanderen.

Geel werd het hardste getroffen in de Antwerpse provincie met 101 afgeschafte haltes. Volgens Iris Devos, kandidaat voor het federaal parlement uit Geel, is er tot overmaat van ramp voor de reizigers ook nog erg veel onduidelijkheid. Volgens Vooruit organiseert de Vlaamse regering gewoon vervoersarmoede van vandaag. ” Pure stilstand, dat niet alleen de mensen gaan er met deze Vlaamse regering op achteruit”, aldus Vlaams parlementslid Hannes Annaf.

Volgens Vooruit moet het hele plan herbekeken worden en moeten de vervoersregio’s opnieuw naar de tekentafel om een nieuw plan uit te werken. Een plan op basis van noden, niet op basis van besparingen.