Geel

Werken proeftuin Havermarkt voorlopig afgerond

De aannemer onthardde het stuk van de Havermarkt voor de horecazaken in het centrum van Geel. Hij zaaide heel wat groen in en plantte enkele bomen in de proeftuin. Nu is het tijd om de natuur haar werk te laten doen. Zo kunnen de planten sterk genoeg worden om de proeftuin tegen de zomer in gebruik te nemen.

In mei komen er nog fietsenstallingen aan de Kameinestraat en de Palingstraat. Daarnaast komen er nog vaste planten in de groenborder aan de Palingstraat en krijgen de nieuwe parkeerplaatsen nog markeringen. De stad verwacht dat de proeftuin in de loop van juni zal openen voor het publiek. Dan kunnen inwoners en bezoekers komen genieten van het nieuwe karakter van de Havermarkt.

In het najaar plant de aannemer nog zes nieuwe bomen aan de Palingstraat en langs de terrassen in de proeftuin. Deze konden eerder nog niet geplant worden door Palmenmarkt. Door ze in het najaar te planten, kan de aannemer meer zekerheid geven dat de bomen goed en gezond kunnen groeien.