BalenDesselGeel

De Zuidkempense verkozenen voor het federaal, Vlaams en Europees Parlement

De teerlingen zijn geworpen voor de verkiezingen. Voor PVDA zetelt de Geelse Greet Daems voor een tweede termijn in het federaal parlement. Zij kon 8522 mensen bekoren om op haar te stemmen. De Laakdalse burgemeester Tine Gielis van CD&V is verkozen voor het federaal parlement met 8991 stemmen. Zij kwam voor de eerste maal op. De gedupteerde van de provincie Antwerpen Mireille Colson uit Herselt is met 10.728 stemmen verkozen voor het federaal parlement. Voor het Vlaams Belang zetelt Olenaar Bart Van Opstal in het Vlaams parlement. Hij kreeg 7.993 stemmen. Mollenaar Koen Dillen van N-VA wordt een nieuw gezicht in het Vlaams parlement. Voor het Europees Parlement is de Desselse burgemeester Kris Van Dijck van N-VA verkozen met 55.886 stemmen.